Regeling dienstverlening aan huis

Alles omtrent Cleaning ARNHEM en de dienstverlening aan huis

Wat houdt de dienstverlening aan huis in?

Wanneer u als particulier via Cleaning Arnhem huishoudelijke hulp verricht voor een andere particulier valt u voor de wet onder de ‘Regeling dienstverlening aan huis’. Tenminste, als u maximaal 3 dagen per week voor dezelfde particuliere opdrachtgever werkt. U bent niet in loondienst, maar u moet uw inkomsten wel bij de Belastingdienst opgeven en bij de uitkeringsinstantie als u een uitkering heeft. Als u onder de Regeling dienstverlening aan huis werkt, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U werkt als particulier voor een particulier huishouden
  • U verricht huishoudelijke hulp in en om het huis van de particulier
  • U werkt maximaal 3 dagen per week bij hetzelfde particuliere huishouden

Het maakt niet uit of u 1 of 8 uur op een dag werkt, het geldt altijd als een gewerkte dag. U mag 7 dagen per week werken, zolang u maar niet 4 dagen of meer bij hetzelfde huishouden werk verricht. U kunt zoveel klanten aannemen als u wilt, zolang het in uw rooster past.

Het huis schoonmaken, vuilnis buitenzetten, afwassen en strijken zijn werkzaamheden die onder de Regeling dienstverlening aan huis vallen!

Omdat u als schoonmaakhulp niet in loondienst bent bij Cleaning ARNHEM, bent u ook niet verplicht verzekerd voor ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Wilt u toch zeker zijn van een uitkering mocht er iets vervelends gebeuren? U kunt zich vrijwillig verzekeren op de website van het UWV. U bent zelf aansprakelijk voor schade bij de particuliere opdrachtgever waar u schoonmaakhulp via Cleaning Arnhem verricht, indien deze voortvloeit uit grove schuld of nalatigheid.

Voordelen van werken via de Regeling dienstverlening aan huis:

  • Huishoudens kunnen eenvoudig en zonder administratieve lasten een huishoudelijke hulp boeken wanneer zij dat nodig achten.
  • Wanneer een samenwerking tussen een hulp en een huishouden beëindigd wordt is er onder de Regeling Dienstverlening aan Huis geen ontslagvergunning vereist.
  • Als opdrachtgever hoeft u verder geen loonbelasting, premies of werknemersverzekeringen af te sluiten. Hierdoor blijft de vergoeding voor de hulp relatief laag.
  • Wanneer uw hulp verhinderd is of niet meer via het platform werkzaam is, boekt u eenvoudig een vervangende hulp.

 

Solliciteren